Remonttilaina

Remonttilainalla tarkoitetaan kodin remontoimiseen otettavaa lainaa. Remontti voi olla talonyhtiön päättämä julkisivu- tai putkiremontti tai sitten oma pieni pintaremontti. Remonttilainaa saa nykyisin hyvin helposti netistä, erityisesti, jos voit antaa rahoitusyhtiölle jonkin vakuuden.

Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa siihen, mitä kannattaa selvittää ennen remonttilainan hakemista sekä edullisimmat rahoitusyhtiöt sen hakemiseen. Alla olevien palveluiden kautta saat lainapäätöksen remonttilainaasi jopa alle 15 minuutissa.

Pohjola-Norden suosittelee seuraavia lainapalveluita remonttilainan hakemiseen:

RahoituspalveluTodellinen vuosikorkoMaksuaikaHae laina
Rahapalvelu.fialk. 0,00%1-36 kkHae lainaa
Fixura31,91%5 vuottaHae lainaa
Euroloan50,00%36 kkHae lainaa
Lainasto135,62%12 kkHae lainaa

Lainan hakeminen on helpointa netissä

Olipa kyse sitten remonttia varten otettavasta lainasta, autolainasta tai näppärästä joustoluotosta, niin lainan hakeminen ja niiden vertailu on kaikista helpointa netissä. Voit lähettää hakemuksesi useaan palveluun ja vertailla sen jälkeen lainojen kuluja ja korkoja.

  1. Siirry edellä esiteltyihin lainapalveluihin
  2. Valitse tarvitsemasi lainasumma ja täytä hakemus huolella
  3. Saat lainatarjouksen noin 15 minuutissa (ei sido mihinkään)

Remonttilaina - Pohjolanorden.fi

Remonttilainan korot ja takaisinmaksu

Remonttilainan korot vaihtelevat melko paljon. Usein kaikista edullisin laina on mahdollista saada suoraan omasta pankista, jos olet ollut heidän asiakkaana jo pidempään sekä ansainnut säännöllisiä tuloja vuosia. Toinen vaihtoehto on hakea laina rahoitusyhtiön kautta, jotka käsittelevät lainahakemukset usein huomattavasti nopeammin ja vaativat vähemmän näyttöjä omaisuudesta tai ansiotuloista. Miinuspuolena rahoitusyhtiöiden kohdalla on tietysti hieman suuremmat korot, jotka ovat usein 30-50% välistä (todellinen vuosikorko). Todelliseen vuosikorkoon tietysti vaikuttaa lainasumman lisäksi se, kuinka pitkän maksuajan remonttilainallesi haluat.

Maksuajan puolesta remonttilainat ovat usein todella joustavia. Esimerkiksi Fixura vertaislainoja on mahdollista saada jopa viiden vuoden maksuajalla ja normaalien rahoitusyhtiöidenkin maksuajat ovat usein 1-3 vuoden väliltä. Mitä nopeammin maksat ottamasi lainan takaisin, sitä vähemmän siihen kertyy sivukuluja ja korkoja.

Vakuudeton vai vakuudellinen remonttilaina?

Ennen kuin haet remonttilainaa, niin on hyvä miettiä ensinnäkin näitä kahta vaihtoehtoa. Vakuudeton remonttilaina on laina, jota varten et jätä minkäänlaisia vakuuksia. Usein vakuudeton laina on korkojen puolesta hieman kalliimpi, mutta rahoitusyhtiöillä ei ole silloin oikeutta periä omaisuuttasi tai siirtää perintäoikeutta toiselle henkilölle (takaajalle) vaikka laina jäisikin maksamatta.

Vakuudellinen laina puolestaan tarkoittaa, että jätät lainaa vasten pantiksi omaisuuttasi tai sitten lähisukulaisesi tai ystäväsi takaa koko lainasumman.

Vakuudellinen laina kannattaa mikäli:

  • Sinulla on arvokasta omaisuutta, jonka olet valmis panttaamaan (auto, asunto tms.)
  • Haluat pienimmän mahdollisen koron
  • Lähisukulaisesi tai ystäväsi pystyy takaamaan ottamasi lainan (ja tiedät pystyväsi maksamaan sen ajallaan)

Muista vähentää remonttilaina verotuksessa

Remonttilainaa hakevan kannattaa myös muistaa, että lainan korot on mahdollista vähentää verotuksessa. Käytännössä asia toimii siten, että voit vähentää 35% (vuonna 2018) ottamasi lainan koroista sekä remonttityön 5000 euroon asti. Huomioitavaa on tosin se, että pintaremonttiin otetun lainan korkoja ei voi vähentää verotuksessa (ainoastaan putki- ja julkisivuremontit ym.). Vähentämällä lainan korot verotuksessa voit säästää huomattavia summia etenkin, jos on kyse kalliimmasta remontista.

Korot vähennetään aina ensisijaisesti pääomatuloista. Jos pääomatulosi eivät kata vähennystä kokonaan, niin sen jälkeen alijäämähyvitys tehdään ansiotuloista. Lisää tietoa vähennyksistä löydät Vero.fi sivustolta.

Remonttilaina asuntolaina yhteydessä

Kaikista edullisin vaihtoehto remonttilainaan on yhdistää se asuntolainaan. Käytännössä tämä toimii siten, että voit kasvattaa aikaisemmin ottamaasi asuntolainaa ja kustantaa sen avulla myös suuremman remontin. Näin ollen remonttilainan korot ovat käytännössä samat kuin mitä olet onnistunut neuvottelemaan alun perin ottamaasi asuntolainaan.

OP, Nordea vai jokin rahoitusyhtiöistä?

OP:n ja Nordean tarjoamat remonttilainat ovat usein huomattavasti edullisempia kuin rahoitusyhtiöiden vastaavat lainat. Jos olet ollut pankin asiakkaana jo pitkään, voit tiedustella, minkälaista lainaa pankit voivat tarjota sinulle. Kannattaa kuitenkin huomioida myös se, että pankkien prosessit ovat usein huomattavasti hitaampia kuin rahoitusyhtiöiden. Pankista lainaa hakevan kannattaakin varautua useiden päivien, ellei jopa viikkojen käsittelyaikaan. Kaikista paras vaihtoehto on lähettää pankkien lisäksi lainahakemus myös muihin rahoituspalveluihin ja vertailla saatuja tarjouksia.