Joustoluotto

Joustoluotto tai luottotili tai tililuotto tarkoittaa vakuudetonta luottoa tai lainaa, jota voi tarpeiden mukaan nostaa omalle pankkitilille. Joustoluotto on tyypillisesti kokoluokaltaan 1000 – 2000 € suuruinen laina, mutta myös tätä suurempia luottoja on saatavilla. Joustoluottotilin avaaminen on helppoa eikä sen saaminen edellytä merkittäviä tuloja, koska kyseessä on yleensä pieni laina. Alapuolelta löydät Pohjola-Norden laina-asiantuntijoiden suosittelemat rahoituspalvelut joustoluoton hakemiseen.

Pohjola-Norden joustoluotto vertailu:

RahoituspalveluTodellinen vuosikorkoMaksuaikaHae laina
Rahapalvelu.fialk. 0,00%1-36 kkHae lainaa
Everyday89,66%44 kkHae lainaa
Lainasto135,62%12 kkHae lainaa
Ferratum163,70%50 kkHae lainaa

 

Mihin tarkoitukseen joustoluotto sopii?

Joustoluotto on fiksu lainaratkaisu silloin, kun pieniä rahasummia tarvitsee useammin, kuin kerran vuodessa. Joustoluoton korot ja kulut alkavat juosta vasta sitten, kun tililtä tekee ensimmäisen noston. Maksettavat kulut kertyvät ainoastaan nostetusta rahasummasta eikä koko luottotilistä. Joustoluotto on siis kulujen puolesta parempi vaihtoehto, kuin esimerkiksi useasti otettu nopea pikalaina.

Koska joustoluotosta veloitetaan vasta ensimmäisen noston jälkeen, niin tili sopii erinomaisesti myös vararahastoksi pahan päivän varalle. Tilin voi avata etukäteen ja nostaa rahaa käyttöön vasta sitten, kun sitä tarvitsee. Käytännössä joustoluottotili toimii siis kuin luottokortti.

Joustoluotto sopii hyvin silloin, kun:

 • Tarvitset pieniä summia ylimääräistä rahaa useammin kuin kerran vuodessa
 • Tiedät tarvitsevasi jonkin verran rahaa tulevaisuudessa, mutta et tiedä tarkkaa summaa
 • Tarvitset vararahaston pahanpäivän varalle

Joustoluottoa ei kannata ottaa:

 • Suuriin hankintoihin esim. autolaina, koska korkoprosentti on yleensä korkeampi
 • Yhdistelylainaksi, kovan kulurakenteen vuoksi
 • Mikäli sinulla ei ole säännöllisiä tuloja

Joustoluoton hakeminen netissä

Joustoluottoa tarjoaa tällä hetkellä kotimaisten pankkien lisäksi monet netissä toimivat luottoyhtiöt. Luoton hakeminen onnistuukin kätevimmin netissä, sillä sen hakemiseen ei tarvita vakuuksia tai takaajia. Me helpotimme edullisimman luoton hakemista ja sivun alusta löytyy tekemämme joustoluotto vertailu.

Joustoluoton hakeminen onnistuu seuraavasti:

 1. Katso Pohjola-Norden joustoluotto vertailu ja valitse sopivin vaihtoehto
 2. Klikkaa valitsemaasi palvelu ja siirryt suoraan luotonmyöntäjän sivulle
 3. Täytä joustoluottohakemus sähköisesti verkkopankkitunnuksillasi
 4. Odota lainahakemuksen hyväksyntää
 5. Rahat ovat käytössä valitsemasi palvelun luottotilillä, josta voit siirtää haluamasi summan omalle pankkitilillesi

Joustoluotto - Pohjolanorden.fi

Joustoluotto korko, kulurakenne ja maksuaika

Vuonna 2013 eduskunta sääti pikavipeille korkokaton, jonka mukaan alle 2000€ suuruisten pikavippien korko sai olla maksimissaan 50% + viitekorko. Ennen lakiuudistusta pikavippiyritykset saivat periä pienlainoista tai niin sanotuista tekstarivipeistä jopa satojen prosenttien todellista vuosikorkoa.

Lakiuudistuksen myötä monet pikavippiyritykset lopettivat toimintansa, mutta jotkin pikavippiyhtiöt muuttivat lainatuotteitaan ja alkoivat markkinoida asiakkaille vähintään 2000€ suuruisia joustoluottoja, joita tämä asetus ei koske. Tästä syystä yhä edelleen jotkin luotonmyöntäjät voivat tahtoa joustoluotoista todella korkeita korkoja. Joustoluottoa hakiessa kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon.

Joustoluottojen korko ja kulurakenne poikkeaa normaalista kertaluontoisesta kulutusluotosta merkittävästi. Luottotilin kohdalla korkoja maksetaan vain nostetusta summasta, eli jos 2000€ luottotililtä siirtää 500€ omalle pankkitililleen, niin korkoja maksetaan vain 500:sta eurosta. Korkojen lisäksi joustoluottoihin sisältyy myös muita kuluja, kuten nostopalkkio, joka peritään jokaisesta joustoluottotililtä tehdystä nostosta, kuukausittainen tilinhoitopalkkio sekä tilinavausmaksu. Kaikki lisäkulut voivatkin nostaa joustoluoton kustannuksia merkittävästi ja tästä syystä todellinen vuosikorko saattaa nousta joidenkin rahoitusyhtiöiden kohdalla jopa satoihin prosentteihin. Tällä hetkellä joustoluottojen todelliset vuosikorot liikkuvat 10 – 400 prosenttiyksikön välillä.

Joustoluottojen takaisinmaksuaika riippuu luotonmyöntäjästä. Jotkin lainapalvelut antavat joustoluotoille melko tiukan maksuaikataulun, kun taas toiset voivat myöntää pitkän, jopa 7 vuoden maksuaikataulun. Maksuaikataulun pituus riippuu tietenkin myös myönnetyn luoton määrästä. Pääsääntöisesti joustoluotto kannattaa kuitenkin maksaa takasin niin pian kuin mahdollista, sillä sen korko on lähes poikkeuksetta suurempi, kuin muissa lainatyypeissä, pikalainaa eli vippiä lukuun ottamatta.