Autolaina

Autolaina, tai autorahoitus on kulutusluotto, jota haetaan nimensä mukaisesti auton ostamista varten. Tällä hetkellä autolainoja tarjoavat kotimaisten pankkien lisäksi myös autoliikkeet sekä luotto- ja rahoitusyhtiöt. Yleensä autolaina on huomattavasti isompi laina, kuin perinteinen pikalaina tai nopea joustoluotto, joten sitä varten hakijan taloudellisen tilanteen tulee olla kunnossa. Pohjola-Norden esittelee tämän hetken parhaimmat rahoitusyhtiöt, joiden kautta saa edullista vakuudetonta autolainaa nopeasti tilille.

Pohjola-Norden suosittelee seuraavia rahoitusyhtiöitä autolainan hakemiseen:

RahoituspalveluTodellinen vuosikorkoMaksuaikaHae laina
Rahapalvelu.fialk. 0,00%1-36 kkHae lainaa
Fixura31,91%5 vuottaHae lainaa
Euroloan50,00%36 kkHae lainaa
Lainasto135,62%12 kkHae lainaa

Autolaina nopeasti netistä

Mikäli vakuudellista autolainaa ei oman pankin kautta irtoa, niin autolaina on mahdollista saada nopeasti netistä. Netistä haettavat autolainat ovat vakuudettomia lainoja, mutta osa luotonmyöntäjistä voi tarjota myös vakuudellisia lainoja, jossa auto toimii lainan vakuutena. Pohjola-Norden teki autolaina vertailun, josta löydät tämän hetken parhaimmat netistä löytyvät autolainatarjoukset.

Autolainan hakeminen onnistuu näin:

  1. Valitse haluamaasi autolainaa tarjoava rahoituspalvelu Pohjola-Norden -sivustolta
  2. Siirry lainapalvelun verkkosivuille klikkaamalla lainapalvelun kuvaketta
  3. Valitse tarvitsemasi summa auton ostamista varten sekä takaisinmaksuaika
  4. Täytä autolainahakemus huolellisesti
  5. Lainapäätös lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen
  6. Lue sopimusehdot huolellisesti ja ota autolaina käyttöösi allekirjoittamalla sopimus sähköisesti verkkopankkitunnuksillasi

Huom! Etenkin suurten autolainojen kohdalla suosittelemme sinua lähettämään lainahakemuksen useampaan eri rahoituspalveluun ja vertailemaan sen jälkeen saatuja lainatarjouksia keskenään. Ilmoitetut rahoitusyhtiöiden korkoprosentit ovat vain esimerkkejä, ja lainan todellinen vuosikorko on aina hakijakohtainen. Voit saada autolainan siis sivuilla esitettyjä korkoprosentteja edullisempaan hintaan.

Autolaina - Pohjolanorden.fi

Mitoita autolaina oikein

Ennen auton ostamista ja autolainan hakemista kannattaa laskea tarkkaan tarvittava lainasumma etenkin silloin, jos kyseessä on käytetty auto. Uudet autot kyllä saa kaikilla herkuilla ja kaksilla renkailla varustettuna, mutta käytetyn auton kohdalla näin ei välttämättä ole.

Käytetyn auton kohdalla ylimääräistä rahaa kannattaa varata ainakin auton perushuoltoa varten. Myös auton vakuutusmaksut, kuten liikennevakuutus ja kaskovakuutukset tekevät autoon lisää hintaa. Usein käytettyjen autojen kohdalla autoon täytyy myös hankkia uudet kesä- tai talvirenkaat.

Ennen autolainan hakemista kannattaa siis laskea mukaan myös muut auton hankintaan liittyvät kustannukset, jotta uutta lainaa ei tarvitse hakea heti esimerkiksi auton remonttia varten. Uuteen lainaan liittyy aina lisäkustannuksia, mutta ottamalla kerralla isomman autolainan, maksettavaa kertyy vain yhdestä lainasta. Ylimenevän osan voi tietenkin halutessaan maksaa myös heti kerralla takaisin.

Autolainan korko, kulut ja maksuaika

Autolaina on tyypillisesti iso laina, joten lainamarkkinoilla riittää kilpailua potentiaalisista asiakkaista. Kilpailun vuoksi etenkin vakuudellisten autolainojen korot ovat matalat, mutta myös vakuudettomien autolainojen korot ovat tippuneet vuosien saatossa reippaasti alaspäin. Tyypillisesti vakuudettomien autolainojen korot liikkuvat 8-10 prosentin tuntumassa, mutta jotkin luotonmyöntäjät voivat tarjota vakuudettomia autolainoja jopa alle 5 prosentin todellisella vuosikorolla.

Jotkin luotonmyöntäjät tarjoavat autorahoituksen vaihtoehdoksi joustoluottoa, mutta autolainana kannattaa mielestämme suosia ennemmin kertaluontoista kulutusluottoa, jonka todellinen vuosikorko on lähes poikkeuksetta joustoluottoa matalampi.

Autolainan takaisinmaksuaika riippuu luotonmyöntäjästä, mutta autolainoille voi halutessa saada jopa 15 vuoden takaisinmaksuajan. Me Pohjola-Nordenilla kuitenkin suosittelemme maksamaan autolainan mahdollisimman nopeassa tahdissa takaisin, sillä auton arvo tulee tippumaan heti ostohetkestä lähtien. 20 000 euron autolainalle suosittelemme 3-4 vuoden maksuaikataulua, jolloin maksettavaa kertyy 400-600€ kuukaudessa.

Mistä halvin autolaina? – Muista autolaina vertailu

Yleensä halvin autolaina on pankin tai rahoitusyhtiön vakuudellinen autolaina, jossa ostettu auto toimii lainan takaisinmaksun vakuutena. Autoliikkeet voivat kuitenkin ajoittain tarjota uskomattoman hyviä autorahoitus tarjouksia, joiden korko on pankkeja ja rahoitusyhtiöitä alhaisemmalla tasolla. Autolainaa hakiessa autolaina vertailu onkin erittäin aiheellista ja tarjoukset kannattaa pyytää pankkien ja rahoitusyhtiöiden lisäksi myös suoraan autoliikkeiltä. Pohjola-Norden sivuille olemme listanneet valmiiksi tämän hetken parhaimmat luottoyhtiöt, joiden kautta edullinen vakuudeton autolainatarjous kannattaa pyytää. Saatujen tarjousten jälkeen suosittelemme sinua vertailemaan hintoja myös autoliikkeiden sekä kotimaisten pankkien kanssa.