Pikalaina

Pikalainalla tarkoitetaan kirjaimellisesti nopeaa, alle 2000€ suuruista lainaa. Pikalaina netistä on usein huomattavasti kalliimpi vaihtoehto kulujen ja korkojen puolesta, mutta sen saaminen on helppoa. Toisin kuin esimerkiksi autolaina tai luottokortti, pikalainan saaminen ei edellytä merkittäviä tuloja tai muutakaan omaisuutta. Tältä sivulta löydät Pohjola-Norden asiantuntijoiden suosittelemat rahoituspalvelut pikalainan hakemiseen.

Valitse halumasi pikalaina

Klikkaamalla haluamaasi lainasummaa saat lisää hyödyllistä tietoa muun muassa lainojen todellisista kuluista ja koroista.

Pohjola-Norden suosittelee seuraavia pikalainoja (2018 vertailu):

RahoituspalveluTodellinen vuosikorkoMaksuaikaHae laina
Rahapalvelu.fialk. 0,00%1-36 kkHae lainaa
Vivusalk. 0,00%2 kkHae lainaa
Vippi.fi49,77%30 kkHae lainaa
Lainasto135,62%12 kkHae lainaa
 

Milloin pikalaina on järkevä vaihtoehto?

Nopea pikalaina netistä on järkevä vaihtoehto silloin, kun kyse on pienemmästä, mutta silti tärkeästä hankinnasta. Koska pikalainoissa on lähes poikkeuksetta merkittävän suuret korot, niin myös lainan takaisinmaksu kannattaa suunnitella huolella. Jos pystyt maksamaan koko lainasumman takaisin jo heti seuraavasta palkasta, niin korkokulujakaan ei usein kerry kovin paljoa. Jos lainan maksaminen taas venyy useamman kuukauden ajalle, niin matalakorkoinen joustoluotto on edullisempi vaihtoehto.

Pikalaina saattaa olla järkevä vaihtoehto sinulle, kun…

 • Pystyt maksamaan koko lainasumman nopeasti takaisin
 • Et pysty lainaamaan vastaavaa summaa esimerkiksi tuttavaltasi
 • Tarvitset pientä lainaa tilille heti

Älä ikinä ota pikavippiä, jos…

 • Sinulla ei ole säännöllisiä tuloja
 • Et tiedä milloin voit maksaa lainasumman takaisin
 • Tulosi riittää kulutusluoton saamiseen

Hae pikalainaa nopeasti netistä

Pikavippejä ja pikalainoja on kaikista helpointa hakea suoraan netissä kätevällä nettihakemuksella. Tämän sivun alusta löydät Pohjola-Nordenin suosittelemat pikalainat, jotka ovat markkinoiden edullisimpia vaihtoehtoja pieneen rahantarpeeseen.

Pikalainan hakeminen onnistuu kaikista palveluista samalla periaatteella:

 1. Vertailet lainat Pohjola-Norden -sivustolla ja valitse sinulle sopivin
 2. Klikkaa rahoituspalvelun verkkosivulle (alennus aktivoituu itsestään)
 3. Valitse haluamasi lainasumma ja takaisinmaksuaika (huomioi lainan korot pidemmälle maksuajalla)
 4. Täytä lainahakemus huolellisesti
 5. Saat lainapäätöksen 15 minuutin sisällä, jonka jälkeen rahat ilmestyvät tilillesi

Pikalaina - Pohjolanorden.fi

Pikalainan korko, kulut ja maksuaika

Kuten mainittua, niin pikalaina ei ole halvin vaihtoehto, mutta usein helpoin. Siinä missä luottokortin tai kulutusluoton hakuprosessi kestää muutamasta päivästä aina viikkoon, niin pikavippi myönnetään usein alle 15 minuutissa. Lisäksi pienempien lainojen saamiseen ei vaadita samanlaisia vakuuksia, tuloja, omaisuutta tai mitään muutakaan, joka osaltaan näkyy taas lainan koroissa ja muissa sivukuluissa.

Tyypillisen pikalainan maksuaika vaihtelee 30-60 päivän väliltä. Jotkin lainapalvelut myöntävät myös pidempiä, jopa vuoden maksuaikoja. Hyvä nyrkkisääntö pikalainaa harkitsevalle on kuitenkin se, että laina pitää maksaa takaisin heti seuraavasta palkasta. Viimeistään kolmen kuukauden sisällä lainan saamisesta. Jos lainan takaisinmaksua venyttää tätä pidemmälle, niin pikalainan koroista saattaa kertyä maksettavaa enemmän kuin mitä alkuperäinen lainasumma on edes ollut.

Usein pikalaina on täysin koroton, jos takaisinmaksu tapahtuu alle 30 päivän sisällä. Ensimmäisen kuukauden jälkeen korko lähtee juoksemaan ja lainan todellinen vuosikorko saattaa olla lähemmäs 800%. Tästä syystä pikalainat maksetaan siis myös pikaisesti takaisin.

Pikalaina maksuhäiriöiselle tai ilman luottotietoja

Jotkut Pohjola-Nordenin esittelemät lainapalvelut saattavat myöntää pikalainoja henkilöille, joilla ei ole enää luottotiedot kunnossa tai keneltä löytyy maksuhäiriöitä. Rahoituspalveluiden käytännöt tosin vaihtelevat ja emme voi suositella tiettyä palvelua näihin tapauksiin. Olitpa sitten hakemassa pikalainaa ilman luottotietoja tai et, niin kannustamme vastuulliseen lainaamiseen. Älä siis ota lainaa, jos sinulla ei ole säännöllisiä tuloja tai et voi tietää milloin pystyt maksamaan lainasumman takaisin.